Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

To WikiLeaks στα άδυτα των αμερικανικών πρεσβειών. H τελική αναμέτρηση με την αμερικανική κυβέρνηση; Συνεχής ροή ενημέρωσης στο TPP για το νέο πακέτο αποκαλύψεων.

 Το χαρακτήρισαν «11η Σεπτεμβρίου της Αμερικανικής διπλωματίας», πριν ακόμη ξεκινήσει η διαρροή των εγγράφων. Και μόνο οι πληροφορίες ότι το Wikileaks ετοιμάζεται να δώσει στη δημοσιότητα και σε πέντε επιλεγμένα μέσα ενημέρωσης εκατοντάδες χιλιάδες έγγραφα από την απόρρητη αλληλογραφία αμερικανικών πρεσβειών, ήταν αρκετό για να σημάνει συναγερμό σε δεκάδες χώρες στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Αυτή τη φορά εκτός από το κύρος της υπερδύναμης, οι αποκαλύψεις αφορούν - σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετές συμμαχικές χώρες των ΗΠΑ αλλά και συγκεκριμένους πολιτικούς που ενδέχεται να κατηγορηθούν για διαφθορά.

Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι τα έγγραφα που αναμένεται να δωθούν στη δημοσιότητα, δεν ανήκουν στην ανώτατη κατηγορία διαβάθμισης (Top Secret) αλλά προέρχονται από βάσεις δεδομένων στις οποίες έχουν μερική ή ολική πρόσβαση τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια υπάλληλοι της αμερικανικής κυβέρνησης.

Το The Press Project θα παρακολουθήσει και αυτή την αποκάλυψη του Wikileaks με συνεχή ροή πληροφοριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου