Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Η «Bank of America» παγώνει το WikiLeaks αλλά και αυτό κάτι έχει για τη γούνα της

Στον «οικονομικό πόλεμο» μεταξύ χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και του WikiLeaks πήρε θέση και η μεγαλύτερη τράπεζα της Αμερικής, Bank of America, και φυσικά δεν θα δυσκολευτήκατε να υποθέσετε ποιανού το μέρος επέλεξε.

Έτσι μετά τις MoneyBookers, Post Bank of Sweden, Paypal, Mastercard και Visa η Bank of America ανακοίνωσε ότι στο εξής θα αρνείται τις πληρωμές προς το WikiLeaks μέσα από το δίκτυό της: «Η απόφασή μας βασίστηκε στο ότι πιστεύουμε πως το WikiLeaks πιθανότατα


εμπλέκεται σε δραστηριότητες που εκτός των άλλων είναι αντίθετες και με τον εσωτερικό κανονισμό της εταιρίας μας για την προώθηση πληρωμών» ανέφερε η δήλωση της τράπεζας. Με άλλα λόγια η τράπεζα αρνείται στους πελάτες της το δικαίωμα να προσφέρουν τα δικά τους χρήματα εκεί που θέλουν!

Η Bank of America δεν είναι όμως συνηθισμένη να προβληματίζεται σε θέματα ηθικής. Είναι άλλωστε η κύρια χρηματοδότρια της γνωστής εταιρίας BlackWater, της εταιρίες μισθοφόρων που επίσημα έχει καταδικαστεί για τη συμμετοχή της σε βασανισμό κρατουμένων σε Ιράκ και Αφγανιστάν. Αυτό που ενοχλεί τη μεγαλύτερη τράπεζα του κόσμου είναι κάτι πολύ περισσότερο και… στάζει.

Πρόκειται για τη νέα διαρροή που έχει ανακοινώσει ήδη εδώ και 2 μήνες το WikiLeaks και έχει να κάνει με ένα τεράστιο αριθμό εγγράφων της συγκεκριμένης τράπεζας. Η αποκάλυψη των εγγράφων που σύμφωνα με τον Assange θα ταρακουνήσει την παγκόσμια οικονομία έχει προγραμματιστεί για τον Ιανουάριο του 2011 και μέχρι σήμερα δεν έχει ακουστεί κάτι για αναβολή.

Ο εκπρόσωπος της εταιρίας είπε ότι η απόφαση της BoA δεν έχει καμία σχέση με τις αποκαλύψεις που έρχονται… άλλα λέει όμως η λογική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου